EPRONEX - BSS OIL TEAM​

EPRONEX - GESU Bikewear Cycling Team

Epronex Bss Oil Team 01

Az Epronex-Special bikes magyar-osztrák regionális kerékpáros csapat 2016-os év elején alakult. A csapat szponzori háttere évről évre formálódott,  2017-2018-ban már Epronex-Bike Hungary néven szerepeltünk, és további új támogatók is a kerékpáros projektünk mellé álltak úgy, mint a Soudal Magyarország, a Primavera ásványvíz és a Nutridepo-SIS, a bajnokok ellátója.

Az első években a csapat céljai között szerepelt a helyi regionális versenyeken való eredményes szereplés, illetve az UCI kategorizált egy/többnapos versenyeken való sikeres részvétel. Az Epronex csapata hamar Magyarország egyik meghatározó klubja lett országúton, dominálva a hazai versenyeket és megvillanva egynapos nemzetközi UCI versenyeken. Fontosnak tartotta a csapat vezetése, hogy minél több UCI besorolású eseményen álljon rajthoz a csapat, mert ezek a versenyek  jelentik a nemzetközi élsport belépő szintjét, a nemzetközi elitbe kizárólag ezen a csatornán keresztül vezet az út.

 

2019-ben új névadó szponzor érkezett a csapathoz, így 2019-ben Epronex-BSS Oil Team-ként szerepeltünk már. A hátterünk tovább erősödött, mellénk állt a Bomba energiaital, valamint a Porsche Buda autóház, mely a csapat gépjárműveit biztosította a szezonra, 2db Skoda Octaviát, továbbá mindmáig otthont ad a kerékpáros csapat sajtótájékoztatóinak.

A 2019-es szezonban minden eddiginél nehezebb versenyprogram várt az Epronex-BSS Oil csapatára, ehhez mérten az eddigi legerősebb gárdával futottunk neki az évnek. Friss igazolásaink között a válogatott keret számos tagja szerepelt, Gönczy Gergő és Pápai Ádám, a  DKSI csapatától érkezett elit versenyzők, valamint az olimpiai kvótafutó, korábbi olimpikon és háromszoros országúti bajnok Lovassy Krisztián. A csapatvezetői feladatokat 2018-hoz hasonlóan Garamszegi László – korábbi magyar bajnok, edző látta el és a fiatalok edzésmunkáját is ő koordinálta.

Bátran mondhatjuk, hogy minden elvárást felülmúlt a csapat 2019-es teljesítménye: megszereztük Magyarország női és férfi elit Hegyi Bajnoki címét, uraltuk a Kritérium Bajnokságot és megszereztük a legrangosabb trófeát: a Magyar Országúti férfi elit Bajnoki címet! Emellett Lovassy Krisztián – válogatott színekben- hosszú évek elteltével hazai versenyzőként ismét szakasz győzelmet aratott a Tour de Hongrien. Számos hazai regionális versenyen győzedelmeskedett az Epronex gárdája: Debrecenben;  A Bp.-Hatvan Qinghai Lake nemzetközi versenyen; Esztergomi Kínok Kínja hegyi versenyén. Nem utolsó sorban pedig nemzetközi többnapos UCI  versenyeken top tízes helyezéseket szereztünk: a Marokkói körversenyen, Székely körversenyen. De meg kell említeni , hogy a csapat tagjai kivétel nélkül rendkívüli módon helytálltak egész évben, minden UCI többnaposon aktívan és harcosan versenyezve mutatták magukat és a csapatot a nap elmenéseiben eltöltve kilométerek százait – többek között ennek köszönhető hogy évről évre több UCI verseny meghívóval rendelkezünk regionális csapatként!

2020-as szezonra az Epronex-BSS OIL Team maradt az egyetlen magyar elit férfi országúti kerékpáros csapat, mely képes a nemzetközi szinten való versenyeztetéshez szükséges feltételeket megteremteni – technika, felkészülés, elegendő nemzetközi versenyen való részvétel. A csapathoz 2020-as szezonra hárman csatlakoztak: Dina Dániel, és Orosz Gergő a Pannon Cycling Team-től, Istlstekker Zsolt pedig a BVSC csapatától igazolt a csapathoz. Mindenki komolyan vette a téli felkészülést és a tavaszi edzőtábort, ám a márciusban begyűrűző vírushelyzet átírta a teljes versenynaptárat, így ténylegesen csak június közepétől kezdődött el a szezonunk, innentől fogva szinte minden hétvégén rajtszámot tűztünk, a terveknek megfelelően részt vettünk 2 többnapos körversenyen. Ám idén minden verseny jóval nehezebbnek bizonyult, mint a korábbi években – mivel a versenyeken lényegesen több profi gárda állhatott rajthoz az általános versenyhiány miatt, illetve nehezebb volt meghívókat szerezni még szokásos versenyeinkre is a létszámkorlátozások és a COVID protokolloknak következtében.

 

Epronex Bikehungary Budafok
2017-2018: Epronex - Bike Hungary
Epronex Bss Oil Team 02
2019-2020: Epronex - BSS Oil Team

A 2020-as Országúti elit bajnokság augusztus végén került megrendezésre Mádon: enyhén hullámos pályán, nagyon változó és kellemetlen időjárás közepette zajlott le a verseny, az ítélet időre való tekintettel a távot is levették. A taktikánk : a rajt pillanatától olyan szökéseket generálni, melyekben erő és vagy létszám fölényben vagyunk, hogy lépéskényszerbe hozzuk az ellenfeleket. Ennek megfelelően mi irányítottuk az eseményeket és állandó nyomás alatt tartottuk a mezőnyt a verseny egész időtartama alatt. A nap meghatározó 3 fős szökésében, mely 85km-t tartott ki, ketten is képviselték a csapatot. Az utolsó 10 kilométeren belül egy 4 fős csoport tudott elszakadni a mezőnytől, ahol a véghajrában Dina Dániel végül ezüst érmet szerzett a csapatnak!

Köszönettel tartozunk a szponzorainknak és támogatóinknak, akik hosszú évek óta rendületlenül kitartanak mellettünk és hisznek a Epronex kerékpáros projektben. Továbbá elismeréssel és köszönettel tartozunk a versenyzőknek akik sportszeretetből felvállalják a profi versenyzők terheit és félretéve mindent készülnek, edzenek és helyt állnak évi 50 versenynapon. A staff-nak amiért másodállásban úton van velünk legkevesebb 70 napot Afrikától Lengyelországig.

Epronex 2018 01
Epronex 2017 01
Epronex 2016 01
Close Menu