EPRONEX - BSS OIL TEAM​

EPRONEX - BSS OIL TEAM

Epronex Bss Oil Team 01

Az Epronex – Special Bikes magyar osztrák regionális kerékpáros csapat 2016-os év e­le­jén alakult. A csapat működéséhez szükséges feltételeket akkori szponzoraink teremtették meg: Epronex, Geberit, Ceglédi Autóház illetve a Gesubikewear, Mr-Wheel és a Pavé Bike&Cafe. Az osztrák támogatónk és névadó szponzorunk a Special-Bikes kerékpárüzlet volt. A csapat tá­mo­ga­tói és szponzori háttere némileg átalakult, A Bike Hungary névadó szponzorként került fel a csa­­pat­ru­házatra, illetve a Soudal Magyarország is jelentős támogatást nyújtott 2017-ben. Új tá­mo­gatóink a Primavera ásványvíz és a Nutridepo-SIS termékcsaládja lettek.

A csapat céljai között szerepelt a helyi regionális versenyeken való eredményes meg­je­le­nés, illetve a UCI kategorizált egy/többnapos versenyeken való sikeres részvétel.

A kategorizált, UCI bejegyzésű versenyek sportszakmai szempontból elengedhetetlenek, mert ezek a versenyek jelentik a nemzetközi színvonal belépő szintjét, a nemzetközi elitbe ki­zá­ró­lag ezen a csatornán keresztül vezet út – természetesen ehhez szükség van a tudatos kitartó és jól meg­ter­vezett edzésmunkára, megfelelő stabil háttérre, és támogatásra.

Az Epronex – Bike Hungary vezetői és versenyzői összetétele egyaránt változott a 2018-as szezonban. A ve­ze­téshez csatlakozott korábbi magyar bajnok, Garamszegi László, aki mint csa­pat­ve­zető és felkészítő edző tevékenykedik. László által vált lehetővé, hogy fiatal – U23-as ver­seny­zők nevelő klubjává válhassunk, mert felkészítésük, edzésmunkájuk irá­nyí­tá­sa teljes odafigyelést igényel. A széles spektrum kontinuitást, rugalmasságot biztosít hosszútávra, hiszen a versenyzői keret így egyaránt rendelkezik a szükséges tapasztalattal és a fiatalok frissességével és robbanékonyságával.

A korábbi szponzorok mellett a 2018-as szezonra a Bomba is csatlakoztak kerékpáros projektünkhöz. A kerékpársport egyre nagyobb figyelmet kap hazánkban – mind a rendezvények, mind a hazai kerékpáros élet dinamikus fejlődésnek indult; a Tour de Hongrie-t idén már az Eurosport is közvetítette. Úgy véljük, hogy a kerékpársport globálisan is pozitív üzenettel bír, a környezettudatosság és fenttarthatóság jegyében.

Epronex Bikehungary Budafok
2017-2018: Epronex - Bike Hungary
Epronex Bss Oil Team 02
2019: Epronex - BSS Oil Team

A csapat új névadó szponzora (BSS OIL GROUP) mellett a versenyzői összetétele is változik 2019-re: elit és U23as versenyzőket egyaránt igazoltunk az új szezonra. Újonnan érkezett versenyzők között szerepel Gönczy Gergő, és Pápai Ádám, akik a 2018-ban még a DKSI színeiben jeleskedtek, valamint Lovassy Krisztián olimpikon és többszörös magyar bajnok is az Epronex – BSS OIL csapatát fogja erősíteni országúti versenyeken az idei szezonban. Garamszegi László csapatvezető felel az U23-as versenyzők irányításáért és felkészítéséért: Szarka Gergely mellett Zathureczky Márk és a Vas Balázs alkotják országúton az Epronex – BSS OIL fiatal sorát.

Epronex 2018 01
Epronex 2017 01
Epronex 2016 01
Close Menu